Ny ledning på TITAN Containers

Världens största, privatägda containerbaserade förvaringsföretag –  TITAN Container Group – har utsett en ny VD och CFO som ska efterträda grundaren Layland Barker.

Ledningen för det danskgrundade företaget övertas av Søren Skov Mogensen som tillträder som VD och Søren Søgaard Suhr som CFO. TITAN:s grundare och mångårige VD, Barker, kommer att nu att kliva in i rollen som styrelseordförande.

Layland Barker, TITAN:s nya styrelseordförande, berättar mer:

”TITAN Container Group har varit en stor del av mitt liv i nästan 40 år, och jag är stolt över vad vi har åstadkommit runt om i världen.

Nu är det dags att lämna över ledarskapet till nya, duktiga förmågor och jag är verkligen nöjd över att vi har lyckats attrahera så starka talanger.”

VILKA ÄR TITAN CONTAINERS?

Sedan starten 1987 har TITAN Containers Group förvärvat och hyrt ut förvaringscontainrar över hela världen. I dagsläget används TITAN:s över 50 000 containrar till allt från att kyla mat eller medicin till att tillhandahålla extra förvaringsutrymme för både företag och privatpersoner, både i och utanför Sverige och Danmark.

TITAN Containers har också stöttat stora sportevenemang som fotbolls-VM och OS och har till och med ordnat en träningsanläggning för en Guinness World Record-aspirant som sprang över Antarktis.

2019 köpte Kirk Kapital 30 % av TITAN, vilket främjade tillväxten under pandemin – en period där efterfrågan på företagets produkter ökade avsevärt.

Både Mogensen och Suhr planerar att fortsätta på denna tillväxtresa. Layland Barker, som utsågs till årets Owner-Manager av PwC i Danmark 2022, kommer naturligtvis att finnas till hands för att ge goda råd på vägen.

Management_new_CEO_CFO

MÖT TITANS NYA VD SØREN MOGENSEN

Den nytillträdde VD:n Søren Mogensen har militärbakgrund och har arbetat på McKinsey & Company och Danske Bank. Senast drev han expansionen på EQT-koncernen Banking Circle Group.

Under åren har Mogensen fått betydande erfarenhet av att rekrytera topptalanger, driva kommersiell tillväxt och bygga starka arbetsgivarvarumärken, vilket han kan tillämpa i sin nya roll på TITAN. Mogensen delar med sig av sina tankar:

”Layland Barker har skapat en global framgång, och det är med stor ödmjukhet som jag tar mig an rollen som VD. Bolaget är starkt positionerat för fortsatt tillväxt och flera av våra affärsområden har en betydande potential som vi kan kapitalisera på under de kommande åren – om vi spelar våra kort rätt!

150 miljoner USD i omsättning är absolut inom räckhåll, och det är Laylands och hela organisationens förtjänst. Nu är det upp till oss i den nya ledningsgruppen att tillsammans med Layland sätta fart på utvecklingen globalt, inte minst vad gäller våra operativa, kommersiella och digitala strategier.”

MÖT TITANS NYA CFO SØREN SØGAARD SUHR

Søren Søgaard Suhr arbetade på Welltec i 11 år och har i sin senaste roll som CFO på Welltec skaffat sig erfarenhet av att bygga en stark internationell företagskultur som han nu tar med sig till TITAN Containers Group.

Under sin tid på den internationella organisationen Welltec har Søren Søgaard Suhr skaffat sig kunskaper om affärspartnerskap, finansiell planering, resultatstyrning, optimering av nettorörelsekapitalet, internationella aktier och mycket mer.

Alla dessa färdigheter är värdefulla när han utvecklar TITAN och företagets finansavdelning.

”Efter nästan elva år på Welltec – de senaste fem åren som CFO – är det dags att inleda ett nytt kapitel i livet. Det har varit ett sant nöje att arbeta på ett fantastiskt företag med en fantastisk kultur och underbara kollegor. Jag känner mig både privilegierad och tacksam för alla de fantastiska erfarenheter som jag har fått i olika positioner under de senaste elva åren.

Jag hade nöjet att presentera det bästa kvartalsresultatet i bolagets historia i samband med Q3-2022 i november, vilket följdes av ett rekordresultat för helåret i mars 2023.

Det är nu dags för mig att påbörja nästa kapitel”, säger CFO Søren Søgaard Suhr.

VAD HÄNDER NÄST FÖR TITANS SENASTE TILLSKOTT?

Efterfrågan på förvaring har aldrig varit större. En av de centrala drivkrafterna för TITAN:s tillväxt, delvis på grund av klimatförändringarna, är en ökande efterfrågan på kylförvaring som TITAN vill fortsätta leverera till alla kunder.

Faktum är att sektorn förväntas växa med 13 % årligen fram till 2030, då den väntas nå ett värde på 230 miljarder GBP.

En annan viktig faktor är den växande globala befolkningen och samhällets urbanisering, där förvaringsutrymme i stadskärnorna är både en lyx och nödvändighet. Det gör att allt fler människor söker alternativa förvaringslösningar utanför de tätbefolkade städerna. Detta kommer att vara en prioritet för Suhr och Mogensen under de kommande åren.

Utöver detta har covid-19-pandemin visat hur viktigt det är att företag har en solid och skalbar leveranskedja somkan strömlinjeformas med hjälp av moderna tekniska lösningar. Man prioriterar därför att möta små och stora företags efterfrågan under det kommande decenniet och framåt.

Efter att Kirk Kapital gick in som minoritetsdelägare 2019, för att stödja TITAN:s tillväxt och påskynda den geografiska expansionen (inklusive APAC och Americas), stöder de nu investeringar i ny teknik, digitalisering, marknadsföring och hållbarhet. Framtiden ser ljus ut för Suhr, Mogensen och det växande TITAN-teamet, även om det kommer innebära utmaningar!

De kommer att fortsätta att hitta out-of-the-box-strategier för sina in-the-box-lösningar, och det ska verkligen bli spännande att se vad de kan åstadkomma.

MER OM TITAN CONTAINERS GROUP

TITAN Containers Group grundades av Layland Barker i Taastrup, Danmark, 1987. Det har sedan dess kommit att bli världens största privatägda företag inom containerförvaring.

TITAN gör det möjligt för företag och privatpersoner att förvara vad som helst, var som helst, på ett flexibelt, ansvarsfullt och säkert sätt.

Idag finns TITAN i 90 länder och erbjuder en rad olika förvaringslösningar via sex olika varumärken. De erbjuder allt från self storage till torrförvaring och temperaturkontrollerade anläggningar som kan övervakas och styras digitalt mellan -75° grader till 85°. Det prisbelönta företaget vänder sig nu till ett brett spektrum av branscher, bland annat läkemedel, livsmedel och förnybar energi.

Några av företagets kunder är Tesco, Vestas och Sonoco samt en mängd mindre företag och privatkunder över hela världen. Med en flotta på mer än 50 000 containrar fördelade på 300 platser i Europa, Amerika och Asien, varav mer än 30 i Storbritannien, har TITAN skapat en marknadsledande plattform för innovativa Storage-as-a-Service-lösningar.

Under årens lopp har TITAN etablerat en hög standard i förvaringsbranschen och har kontinuerligt utökat sin globala närvaro samtidigt som man behållit sina kärnvärden och trivsamma kultur. I närmare fyrtio år har de förvarat tillhörigheter tryggt – vi hoppas få fortsätta göra det i många år framöver!

ANDRA NYHETER SOM KANSKE ÄR INTRESSANTA:

VI ÄR CERTIFIERADE FÖR, ELLER KAN STÖDJA EFTERLEVNAD AV, FÖLJANDE ACKREDITERINGAR
  • ISO Certification 9001
  • ISO Certification 14001 TITAN Containers
  • CE Certification TITAN Containers
  • HACCP Certificate
  • Good Distribution Practice Certificate