TITAN Containers inviger den första av många hållbara depåer

Publicerat:
Solcellsdriven self storage

Det råder ingen tvekan om att Storbritannien befinner sig i en energikris. Ny forskning visar att uppskattningsvis 13% av hushållen (3,17 miljoner) befinner sig i ”bränslefattigdom”. Det är ett skrämmande antal och människor kämpar mot stigande energipriser för alla fastigheter de investerar i: Semesterboende, kontorslokaler, tegel- och murbrukaffärer. Prislappen ökar succesivt för att hålla verksamheterna flytande.

Bränslebrist tvingar allt fler fastighetsbolag att leta efter alternativa, mer hållbara sätt att finansiera sin verksamhet och göra kunderna nöjda.

Det gäller även TITAN Containers. TITAN har framgångsrikt installerat solpanelsystem på lageranläggningen i Kolding i Danmark – en fingervisning om vad som är möjligt i länder med liknande klimat.

Installationen sätter en ny standard för hållbarhet i förrådsbranschen och är ett kvitto på TITAN:s engagemang för att tillhandahålla moderna, innovativa lösningar till kunder över hela världen.

Med 28+ anläggningar för självförvaring i hela Storbritannien är detta ett stort steg framåt för TITAN. Vi förstår nu vad som krävs för att kunna driva en soldriven förvaringsplats. Den här första anläggningen kommer att göra det enklare teamet att implementera solcellslösningar snabbare, effektivare och mer ändamålsenligt i Storbritannien och resten av världen.

SOLKRAFTENS BETYDELSE FÖR TITAN CONTAINERS I DANMARK

År 2021 sjösatte teamet på TITAN uppdraget att skapa den första 100 % solcellsdrivna depån för self storage containrar i Danmark.

Det var ett stort åtagande – särskilt med tanke på hur mycket utrymme som behövdes för att få tillräckligt många av dessa paneler att alstra energi från solen. Lyckligtvis har vi inte ont om just utrymme, även om det kan råda brist på soliga dagar i Danmark.

I september 2022 fick teamet nycklarna till förvaringsdepån i Kolding i södra Danmark. Depån var i stort behov av omsorg, men grundskicket och utrymmet var tillräckligt för att vi skulle veta att vi hade fattat rätt beslut.

Efter ett par månader av hårt arbete, tålamod och hjälpsam personal förvandlade vi den tidigare försummade förvaringsplatsen till ett utrymme som kombinerar nytta med hållbarhet – och vi kunde inte vara stoltare!

EN RUNDTUR PÅ DEN FÖRSTA SOLCELLSDRIVNA SELF STORAGE-ANLÄGGNINGEN I KOLDING, DANMARK

Anläggningen i Kolding har ett förvaringsutrymme på hela 17 000 kvadratmeter. Inomhuslagret är på imponerande 1800 kvadratmeter. 57 rum var redan installerade när vi fick nycklarna, och vi planerar att bygga ytterligare 60 rum för att möta efterfrågan i Kolding.

Det finns också en 260 kvadratmeter stor verkstad för containerreparationer och andra tjänster på plats.

Self-storage-området utomhus omfattar 4 500 kvadratmeter, vilket ger gott om utrymme för förvaring och de viktiga solpanelerna.

Här följer en översikt:

85KWH SOLCELLSDRIVET TAK HÅLLER IGÅNG BELYSNINGEN

Genom att byta ut det gamla taket kunde TITAN Containers generera ren, förnybar energi för att driva den 1 800 m2 stora inomhushallen.

Vi har också lagt till ett 10 kWh-batteri för att säkerställa en kontinuerlig energiförsörjning för övervakningskameror, belysning och andra viktiga funktioner under natten. Detta eftersom alla våra förvaringsenheter är tillgängliga dygnet runt tack vare ett elektriskt grindsystem som är anslutet till kundernas smartphones.

Den här förändringen minskar inte bara vårt koldioxidavtryck utan sänker också energikostnaderna, vilket gynnar våra kunder och miljön på samma gång. En långsiktig win-win-situation.

En elektrisk flotta driver på den gröna omställningen

Solenergi är bara början. Depån i Kolding har också två elbilar som hjälper till med det dagliga arbetet, en eldriven sidlastare och två eldrivna gaffeltruckar. Alla dessa fordon bidrar till att hålla TITAN:s förvaringslösningar så gröna, hållbara och prisvärda som möjligt.

INTELLIGENT BELYSNING FÖR DYGNET-RUNT-ANVÄNDNING

Teamet har också installerat smarta lampor i hela kontorsutrymmet. Dessa lampor har avancerade sensorer som anpassar sig till den naturliga belysningen och endast avger det ljus som behövs för en bekväm arbetsmiljö.

När dagsljuset till exempel minskar ökar sensorerna gradvis ljusstyrkan för att säkerställa en väl upplyst miljö samtidigt som energiproduktionen hålls på sin mest optimala nivå. När det naturliga ljuset är starkare dimmar sensorerna den artificiella belysningen. På samma sätt som en smartphoneskärm anpassar sig till ljuset från omgivningen för att alltid ge bästa möjliga ljusstyrka på skärmen.

Dessutom har inomhushallen nu delats in i sex zoner, var och en utrustad med rörelsesensorstyrda lampor. Den här dynamiska uppställningen gör att kunderna kan navigera genom lagerlokalen utan problem, när som helst på dygnet, och utan att behöva tända eller släcka lamporna manuellt. Det kan annars vara en knepig uppgift när man har händerna fulla eller inte är van vid lokalen.

VAD HÄNDER HÄRNÄST INOM SELF STORAGE?

Det kommer mera! Vi är fast beslutna att leverera mer prisvärda, hållbara förvaringslösningar över hela Europa och även i resten av värden. Invigningen av vår self storage-anläggning i Kolding är en viktig milstolpe mot TITAN:s hållbara logistiklösningar på global nivå.

Tack vare vårt engagemang för innovation, förnybar energi och banbrytande teknik kommer vi att fortsätta att erbjuda kunderna en anläggning som är miljövänlig, effektiv och prisvärd.

Vi vill fortsätta ligga i framkant när det gäller att modernisera förvaringsbranschen och kommer att fortsätta att sträva efter att uppfylla dina önskemål och krav.

Letar du efter ett smartare och mer prisvärt sätt att förvara dina varor? Nu behöver du inte leta längre! Kontakta oss idag för att få hjälp med din förvaring.

ANDRA NYHETER SOM DU KANSKE TYCKER ÄR INTRESSANTA:

VI ÄR CERTIFIERADE FÖR, ELLER KAN STÖDJA EFTERLEVNAD AV, FÖLJANDE ACKREDITERINGAR
  • ISO Certification 9001
  • ISO Certification 14001 TITAN Containers
  • CE Certification TITAN Containers
  • HACCP Certificate
  • Good Distribution Practice Certificate