TITAN går med i GDP-UCI för att skapa bättre läkemedelsindustristandarder

Publicerat:
TITAN går med i GDP-UCI för att skapa bättre läkemedelsindustristandarder

TITAN Containers är stolta över att tillkännage sitt senaste samarbete med Good Distribution Practice – Universal Compliance Initiative (förkortat GDP-UCI). Detta partnerskap stärker TITAN:s strävar efter att skapa en säkrare, effektivare och mer hållbar hantering av mediciner och vacciner.

GDP-UCI formar en kunskapsdelningsgemenskap hos läkemedelsindustrins intressenter, vilket skapar förändring världen. Denna gemenskap är avgörande för att främja en kontinuerlig inlärningsmiljö och är en plats där innovativa lösningar utvecklas i partnerskap. Detta är en stor fördel för hela läkemedelsförsörjningskedjan och patienterna.

Med andra ord, är GDP-UCI en arena där ”konkurrenter” slutar tävla med varandra och i stället är i samma lag för att skapa en säkrare värld för alla. TITAN är stolta över att få vara en viktig lagmedlem!

VAD ÄR BNP-UCI?

GDP Universal Compliance Initiative (GDP-UCI) är världens första och enda BNP-reforminitiativ. Teamet satsar på att förena och lyfta läkemedelsdistributionskedjan genom att arbeta med relevanta industripartners (både företag och privatpersoner).

GDP-UCI strävar efter att införa enhetlighet, konsekvens och kontinuerligt lärande om läkemedel och ser till att alla företag i läkemedelsdistributionskedjan lever upp till internationella kvalitets- och regulatoriska krav.

GDP-UCI ett industridrivet socialt företag som strävar efter att främja efterlevnaden av BNP-regler och riktlinjer för alla intressenter i läkemedelsförsörjningskedjan: ”från tillverkare och distributörer till transportörer, logistiktjänsteföretag, lösningsleverantörer (här kommer vi in i bilden) och organisationer.”

Genom att harmonisera och introducera BNP-kompatibla processer och lösningar, standardisera utbildnings-, revisions- och certifieringsprocedurer, är tanken att initiativet ska leda till en sömlös, riskfri och praktisk miljö för läkemedelsdistribution.

”SATSA PÅ ATT SKAPA GODA FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR SÄKER OCH HÅLLBAR DISTRIBUTION AV LÄKEMEDEL FRÅN PRODUCENT TILL PATIENT”

— BNP-UCI-uppdraget

HUR SER TITAN OCH BNP-UCI:S SAMARBETE UT?

Att TITAN stöttar detta initiativ är ett naturligt steg på vägen, särskilt med tanke på att vi bidrar till läkemedelsdistributionen med ArcticStores kylförvaringssortiment.

I egenskap av en globalt känd leverantör av kylförvaringslösningar för mediciner, vacciner och mer, spelar TITAN Containers en avgörande roll i att höja säkerheten för läkemedelsprodukter under resan från produktionsanläggningar till slutanvändaren.

Tack vare TITAN: förvaringslösningar och kunskaper kan teamen arbeta nära varandra för att göra det möjligt för läkemedelsföretag över hela världen att fortsätta distribuera livsviktiga läkemedel och vacciner på det säkraste och mest hållbara sättet som möjligt.

”Det här är ett logiskt och bra steg för oss. Teamet på TITAN Containers ser verkligen fram emot att aktivt samarbeta med andra medlemmar av GDP-ICU för att driva innovation, effektivitet och säkerhet inom läkemedelsdistribution. Vi har lärt oss mycket under våra 40 år av förvaring. Vi har fortfarande mycket kvar att lära, men vi har också mycket att dela med oss ​​av.”

— Søren Mogensen, VD för TITAN Containers.

FÖR EN SUNDARE OCH BÄTTRE LÄKEMEDELSBRANSCH

TITAN:s beprövade kylförvaringslösningar är nu ett bra alternativ för företag som Solugen, Peli BioThermal och Abcam, samt ArcticSolars energilösningar som hjälper till att minska driftskostnaderna. Vi påverkar samhället positivt, samtidigt som vi alltid kan lära oss av andra.

TITAN hoppas kunna fortsätta att utveckla sina produkter för att bättre kunna uppfylla läkemedelsindustrins behov och lösa vardagliga problem hos intressenter över hela världen.

Samtidigt hoppas teamet kunna utbilda läkemedelsdistributörer och tillverkare i hur de kan erbjuda säkrare, mer hållbara och långsiktiga läkemedel till alla i hela världen. Låt oss fortsätta bära den facklan!

Dessutom kan kylförvaring användas till mycket mer än att lagra läkemedel! Har du läst vår artikel om personen som tränar för ett Guinness världsrekord i en kylbehållare?

ANDRA NYHETER SOM KAN INTRESSERA DIG:

VI ÄR CERTIFIERADE FÖR, ELLER KAN STÖDJA EFTERLEVNAD AV, FÖLJANDE ACKREDITERINGAR
  • ISO Certification 9001
  • ISO Certification 14001 TITAN Containers
  • CE Certification TITAN Containers
  • HACCP Certificate
  • Good Distribution Practice Certificate