Skaffa en power boost var som helst med lagring av batterienergi

Publicerat:
Batterilagring container

Den gröna energin kommer från en snurrande vindturbin eller en forsande vattenström och är mycket värdefull. TITAN hjälper sina kunder att ta vara på varenda liten del av energialstringen, oavsett om de vill ha säljbar energi eller lagrar den för användning i mikronät eller utanför nätet.

Över hela världen ökar produktionen av förnybar energi exponentiellt. Bara i Storbritannien kommer 41% av all el nu från förnybara källor.

En del av denna pumpas direkt in i nätet för omedelbar användning, men Royal Society förutspår att vi kommer att behöva 100 TWh energilagring i nätskala år 2050.

Det är här TITAN:s batterilagringssystem kommer in i bilden. TITAN är experter på containermarknaden och har under de senaste 35 åren blivit en ledande leverantör av säkra, robusta containrar för sjöfart, förvaring, kylning och offshore. Idag vänder sig också många till oss för säker batterilagring.

Våra containeriserade energilagringslösningar finns som 10- och 20 fot high cubes och är nästan 3 meter höga, de kan användas över hela Sverige och utomlands (vi finns i över 90 länder). De kan användas för både kommersiell/industriell energilagring och energilagring i hemmet.

I en värld av osäkerhet ger TITAN:s mobila energilagringslösningar tillförlitlig kraft var och när den än behövs.

Batterilagring container

SÅ FUNGERAR VÅRA ENERGILAGRINGSSYSTEM 

Våra batterilagringscontainrar (även kända som BESS-system) fungerar som minikraftverk och laddar ström från förnybara energikällor i litiumjonbatterier, där den förvaras tills den är redo för framtida användning.

Ett sofistikerat batterihanteringssystem övervakar driften, optimerar laddnings- och urladdningscykler, säkerställer batterihälsan och kommunicerar med externa system.

När efterfrågan på el ökar återför batterierna energi till elnätet (eller till ditt eget förråd), vilket bidrar till att säkerställa stabil tillgång till energi dygnet runt.

VÅRA ENHETER HJÄLPER TILL ATT HÅLLA LAGRAD ENERGI SÄKER 

Förnybar energi är så viktig att den har blivit en biljondollarindustri. När en enda industriell vindturbin kostar flera miljoner att köpa är det viktigt att energin som den skapar inte går förlorad.

Batterilagring är en viktig del av denna process, och litiumjoncellerna i varje systems kärna måste skyddas. Det är därför containrarna som batterierna lagras i är så tåliga som de bara kan bli.

Containrarna är tillverkade av armerat stål och byggda för att klara decennier med varierande väderlek. De kan transporteras på ett lastbilsflak till den plats där de behövs. Detta är de säkra, flexibla lösning som företag inom förnybar energi letar efter.

Det gör det också möjligt för alla som kan skapa energi på en avlägsen plats kan lagra den för senare användning. Våra system levereras med ett förinstallerat brandkompressionssystem.

Batterilagring container

FLEXIBLA ENERGILÖSNINGAR FÖR EN FÖRÄNDERLIG MARKNAD

TITAN:s högteknologiska batterilagringssystem ger kunderna de lösningar de behöver för följande situationer:

Agera snabbt vid ökad efterfrågan

Utnyttja din lagrade energi när och om den behövs.

Reservkraft 

I regioner med osäker energiförsörjning kan en privat reservförsörjning förhindra avbrott och materialförluster av alla slag.

Mikronät och off-grid-lösningar 

Våra batterilagringssystem i containrar gör det möjligt för allt från enmansföretag till små, avlägsna samhällen att få tillgång till den ström de behöver.

Kontakta oss idag för att ta reda på hur vi kan hjälpa dig.

Batterilagring container

STÄRK DITT OBEROENDE MED BATTERILAGRING I CONTAINRAR

Energilagring utanför elnätet efterfrågas av människor över hela världen. Förutom de som väljer att bo utanför stadsmiljöer av personliga skäl är portabla energilösningar viktiga för jordbrukare, skogsbrukare och andra yrkesgrupper som bor och arbetar i avlägsna miljöer, t.ex. gruv- och forskningsföretag.

Privatpersoner och företag kan använda våra uthyrningsbara batterilagringscontainrar överallt där de kan installeras fysiskt.

Fördelarna är bland annat:

Energioberoende: Slipp vara beroende av elnätet och driv ditt hem eller din arbetsplats med ren, tillförlitlig energi som du själv kontrollerar. Eller använd lastförskjutningsstrategier för att använda din egen energi under fördelaktiga tider på dygnet.

Självförsörjning: Få tillgång till el på de mest avlägsna platser.

Sinnesro: om du är baserad i ett område där energiförsörjningen ibland fluktuerar och/eller om du har teknik som alltid är påslagen och kräver kontinuerlig elanvändning är en egen reservkraftslösning ovärderlig.

En långsiktig lösning: Våra containeriserade batterilagringslösningar är byggda för att hålla i årtionden. Systemets värdefulla litiumjonkärna är inrymd i en otroligt tålig container av fraktkvalitet.

Batterilagring från solpaneler, vindkraftverk eller vattenkällor kan skapa oberoende. När du har ditt eget batteri utan att behöva elnätet har du full kontroll.

Kontakta oss om du vill ha mer information om vår energilagringslösning för bostäder.

SVARET PÅ GLOBAL HÅLLBARHET?

Lagring av förnybar energi i containeriserade batterienheter främjar omställningen till grön energi.

Genom att säkerställa att ingen energi som genereras av vindkraftverk, solenergi eller andra miljövänliga metoder går förlorad, hjälper batterier länder och organisationer av alla slag att snabbare uppnå målen för minskade koldioxidutsläpp.

TITAN arbetar för en mer hållbar värld, och våra batterilagringssystem kan hjälpa ditt företag att:

  • Minska driftskostnaderna
  • Minska din miljöpåverkan
  • Bidra till lokal och nationell energisäkerhet
  • Maximera energianvändningen

EN SKRÄDDARSYDD LÖSNING FÖR DINA BEHOV 

Batterilagringslösningar från TITAN är verkligen anpassningsbara. Vi kan konfigurera batterisystem enligt dina exakta krav och modifiera andra delar för att uppfylla dina behov. Som standard har våra batterilagringslösningar en vattentäthetsklassning på IP54 och levereras med inbyggd vätskekylning.

Våra fraktcontainrar som hyrs ut som batterilagringscenter är ytterligare bevis på vårt engagemang för batterisäkerhet. Batterilagringscontainrarna är lämpliga för teknik- och detaljhandelskunder i hela Sverige och hjälper till att säkra litium- och andra typer av batterier – och kan minska risken för brand i händelse av en nödsituation.

Vi levererade nyligen 50 batterilagringscontainrar till en kund inom fordonssektorn. Så här ser det ut i deras fabrik.

Batterilagring container

VI ÄR CERTIFIERADE FÖR, ELLER KAN STÖDJA EFTERLEVNAD AV, FÖLJANDE ACKREDITERINGAR
  • ISO Certification 9001
  • ISO Certification 14001 TITAN Containers
  • CE Certification TITAN Containers
  • HACCP Certificate
  • Good Distribution Practice Certificate