UPPDRAG: BEVARA EN LIVBÅT FRÅN TITANIC-ERAN

Publicerat:
LIVBÅT FRÅN TITANIC
Önskat antal containrar:
1
Tillgängliga modeller:
Plats:
Belfast, Nordirland
Bransch:
Kultur & historia

SS Nomadic fanns under samma period som Titanic och är det sista fartyget som är kvar från berömda White Star Line. Ta reda på hur TITAN UK spelade en avgörande roll för att bevara dess arv.

PROBLEMET

Att bevara historiska artefakter är inget problem för TITAN UK tack vare vårt utbud av säkra self storage-depåer. Att skydda den sista kvarvarande livbåten från SS Nomadic var ett speciellt uppdrag för oss.

Det 100 år gamla räddningsfartyget ritades av Roderick Chisholm, som var chefsingenjör på Harland and Wolff Shipbuilders. Båten kunde rymma 28 passagerare om olyckan skulle vara framme för Nomadic, en båt som transporterade White Star Lines passagerare till större båtar som Titanic.

Livbåten behövde tas om hand på ett säkert sätt medan SS Nomadic genomgick ett omfattande restaureringsarbete.

LÖSNINGEN

Den sista livbåten från Nomadic placerades i en av våra säkra, torra förvaringsenheter i Belfast tills den var redo att göra entré hos Maritime Belfast Trusts besöksupplevelse Titanic Belfast.

Eftersom alla TITAN UK:s förvaringsutrymmen är 100 % privata, efterfrågades ingen särskild hantering. När livbåten väl var inlåst var den lika anonym och undangömd som alla de tusentals andra försändelser som kunderna diskret förvarar i över 28 depåer i Storbritannien.

LEVERANSEN

Denna ovärderliga historiska artefakt togs äntligen ut ur förvaringsutrymmet i slutet av 2023 för att stoltsera tillsammans med SS Nomadic.

RESULTATET

SS Nomadic och dess sista livbåt är nu återförenade och erbjuder besökare på Titanic Belfast en glimt av en svunnen tid. TITAN är verkligen stolta över att få ha bidragit till att göra historiens vingslag hörda.

HUR KAN VI HJÄLPA DIG?

Oavsett vilka lagringsbehov du har så finner vi en lösning. Vi erbjuder säker self storage, låsbara sjöcontainrar på din arbetsplats och mycket mer. Dessutom får du alltid hjälp av vårt tillmötesgående team.

Hör av dig!

Vi kan hjälpa dig att hitta en användbar container på nolltid. Har du frågor om våra produkter eller tjänster? Hör gärna av dig!

VI ÄR CERTIFIERADE FÖR, ELLER KAN STÖDJA EFTERLEVNAD AV, FÖLJANDE ACKREDITERINGAR
  • ISO Certification 9001
  • ISO Certification 14001 TITAN Containers
  • CE Certification TITAN Containers
  • HACCP Certificate
  • Good Distribution Practice Certificate