SÅ FUNGERAR VÅRA SMIDIGA CONTAINERLEVERANSER

Hur fungerar containerleveransen? Och vad bör du tänka på innan du tar emot beställningen? Ta reda på mer här.

PLACERING MED HÖG PRECISION. SÅ FUNGERAR CONTAINERLEVERANS MED KRAN!

Vår kran gör det smidigt att placera containern precis där du vill ha den. Det går till exempel att enkelt lyfta containern över häcken eller staketet och upp till 4 meter in i trädgården. Eller på valfri plätt.

Du kan också få containern levererad med en sidlastare. Sidlastaren lossas endast till vänster i körriktningen och behöver 6 meter i bredd och 16 meter på längden.

Vi erbjuder snabb leverans inom Sverige och du behöver inte vara hemma när vi levererar containern (och inte heller när vi hämtar den igen). För att vi ska få tillgång till ett inhägnat område bör du se till att någon kan släppa in oss. Om det finns en kod till grinden in till området behöver vi den.

01

FÖRBERED ETT JÄMNT OCH STABILT UNDERLAG

Det är viktigt att containern placeras på en yta som är stabil, jämn och fast. Du kan behöva förbereda en så kallad bas om enheten ska placeras på en gräsmatta eller på sand eller jord.

02

GÖR PLATS FÖR KRANBILEN OCH CONTAINERN

Se till att det inte finns buskar, grenar, kablar eller något annat i vägen för kranbilen när containern ska lyftas till sin plats. Flytta även skåpbilar, husvagnar och liknande om de är i vägen för kranbilen.

03

VI HAR TID FÖR DIG. HAR DU PLATS FÖR OSS?

Kranbilen är 4,5 meter hög, 2,5 meter bred och 16,5 meter lång. Ta därför reda på om det finns tillräckligt med utrymme för att kranbilen ska kunna nå din tomt. Kan dem köra ända in på gatan där du bor?

Om du vill få levererat en 40 fot container har kranbilen en längd på 22,5 meter.
Vid leverans av två 20 fot containrar har den en längd på 18,75 meter.

04

IBLAND BEHÖVS EN STÖRRE KRAN

Kranen klarar vanligtvis att lyfta containern upp till 4 meter från kranbilen. För 9 av 10 av våra kunder är det oftast gott nog. Men om containern ska lyftas längre in, till exempel din trädgård, behöver du beställa en större kran.

Ring eller maila oss om du behöver hjälp.

05

KAN KRANEN JOBBA ORDENTLIGT?

Det bör finnas 8 meter markfrigång och vägbredden bör vara minst 4,5 meter för att ge optimala arbetsförhållanden.

Tänk även på att containern inte får stå mer än 4 meter från där kranbilen ska lyfta den. Annars kommer den inte åt containern. Om containern står längre bort måste du beställa en större kran.

06

RESPEKTERA MAXVIKTEN

När vi hämtar den fulla containern får den innehålla max 2,7 ton bohag eller gods. Annars kan kranbilen inte lyfta den.

07

ALLT VI BEHÖVER ÄR EN KVART

I ditt leveranspris ingår att kranbilen är på plats hos dig i 15 minuter (om inget annat avtalats). Om det tar längre tid att placera containern, t.ex. på grund av att grenar är i vägen eller att underlaget inte är förberett i förväg – tillkommer en avgift per påbörjad timme för den extra tid som chauffören måste vara hos dig.

08

HÄMTNING AV TOM CONTAINER

När du inte längre behöver containern är det viktigt att den är prydlig och ren inuti.

Placera nycklarna till låset i behållaren och stäng dörren.

VAD BEHÖVER DU HJÄLP MED JUST NU?

Alla företag som kontaktar oss har högsta prioritet. Du får snabb och smidig support vid förfrågningar eller problem. Ring oss direkt för rådgivning, eller skicka ett e-postmeddelande. Vi återkommer så snart vi kan.

TA KONTAKT

VI ÄR CERTIFIERADE FÖR, ELLER KAN STÖDJA EFTERLEVNAD AV, FÖLJANDE ACKREDITERINGAR
  • ISO Certification 9001
  • ISO Certification 14001 TITAN Containers
  • CE Certification TITAN Containers
  • HACCP Certificate
  • Good Distribution Practice Certificate