TITAN FÖRVÄRVAR ALPHA FÖR ATT ERBJUDA FÖRVARINGSLÖSNINGAR I HELA DANMARK

Publicerat:
TITAN förvärvar ALPHA Containers

Rätt plats, vid rätt tidpunkt, med rätt personer. Det var så det kändes när TITAN Containers för första gången träffade den framstående danska leverantören av lagringslösningar: ALPHA Containers.

Sedan TITAN Containers grundades 1987 har företaget expanderat över hela världen. TITAN Containers har ett ständigt ökande närvaro i över 90 länder över hela världen, från Singapore till Spanien, Australien och Österrike.

Sevgyl Abdulovski, Group CFO på TITAN Containers vid tidpunkten för förvärvet, berättade hur TITAN:s intresse för att utöka sin närvaro på den danska marknaden motiverade dem att komma i kontakt med ALPHA Containers i slutet av 2022:

”Vi hade finkammat marknaden efter möjliga förvärv för att intensifiera våra tillväxtplaner i Danmark, vilket i synnerhet innebar en ökad containerflotta för uthyrning och en betydande ökning av omsättningen. Ganska tidigt i processen stod det klart för oss att ALPHA Containers var rätt företag att bjuda på en kopp kaffe.”

ALPHA Containers har varit en ledande leverantör av containerförvaringslösningar i Danmark sedan 1998. Med över 30 depåer över hela Danmark, bland annat på Själland, Fyn och Jylland, var det en perfekt möjlighet för TITAN Containers att driva tillväxt.

VÄGEN TILL FRAMGÅNG: SÅ GICK DRÖMDEALEN I HAMN

Tina Ruskjær, direktör och ägare av ALPHA Containers i över 15 år, berättar hur dialogen med TITAN Containers uppstod på den perfekta tidpunkten.

“I nästan ett år hade vi funderat på om det var dags att bli en del av något större. När vi inledde dialogen med TITAN Containers var det uppenbart att tajmingen var rätt och att TITAN Containers var den självklara köparen. Vi delar samma värderingar och för mig var det kanske viktigast av allt”.

TITAN:s grundare och chef, Layland Barker hade en liknande uppfattning, något som blev tydligt när han kommenterade förvärvet:

”Tina och resten av ALPHA-teamet har gjort en utmärkt insats under många år och deras inställning till kundservice, integritet och kvalitet passar perfekt med våra värderingar på TITAN Containers. På TITAN är vi som en familj och därför var det också viktigt för mig att kärnvärdena hos både köpare och säljare i detta förvärv var exakt samma.”

Dessa gemensamma värderingar gjorde beslutet enkelt och ALPHA:s starka position på Jylland gjorde det till det perfekta valet för TITAN, som nyligen investerat i en stor tomt i Kolding. Två år senare finns här nu en depå och verkstad för montering av TITAN:s speciallösningar samt en bas för transport av förvaringscontainrar till kunder över hela den danska halvön.

Expansionen av TITAN:s danska verksamhet hade inte varit möjlig utan ALPHA:s fantastiska stöd och nätverk.

Efter förvärvet fortsätter ALPHA Containers sin verksamhet från kontoret i Århus. Tina Ruskjær, som nu är regionchef för ALPHA, fortsätter att fokusera på att tillhandahålla snabba leveranser, oklanderlig kundservice och containrar av högsta kvalitet till kunder inte bara i Danmark utan även i Storbritannien och andra delar av världen.

TITAN fortsätter sin expansion i Danmark, med containerhallar och self storage-containrar över hela den danska halvön och de andra öarna. Företaget har inga planer på att sakta ner inom den närmaste framtiden:

”Vi har många spännande år framför oss, det tvivlar jag inte en sekund på.” – Layland Barker, TITAN:s grundare och chef.

Läs mer om TITAN:s förvärv av ALPHA Containers på deras hemsida.

FÖRVARINGSLÖSNINGAR I DANMARK OCH I RESTEN AV VÄRLDEN: VAD KAN KUNDERNA FÖRVÄNTA SIG?

Kunder som letar efter förvaring kan dra nytta av ett stort urval av förvaringscontainrar och lösningar på över 100 platser över hela världen, bland annat 28 self storage-depåer i Storbritannien!

Du finner allt från 6 fot mikroenheter till 40 fot megabehållare i TITAN Containers säkra och rena utbud av förvaringslösningar som kan nås 24/7. Från Åstorp och Göteborg till Gävle – här kunderna kan hitta den perfekta lösningen för sina förvaringsbehov.

Kontakta TITAN-teamet idag, hämta dina nycklar och börja förvara dina tillhörigheter i morgon.

ÖVRIGA NYHETER SOM KAN INTRESSERA DIG:

VI ÄR CERTIFIERADE FÖR, ELLER KAN STÖDJA EFTERLEVNAD AV, FÖLJANDE ACKREDITERINGAR
  • ISO Certification 9001
  • ISO Certification 14001 TITAN Containers
  • CE Certification TITAN Containers
  • HACCP Certificate
  • Good Distribution Practice Certificate