Donna Urquhart springer ett marathon i Antarktis

Donna Urquhart är på väg att slå Guinness World Record™ genom att springa tvärs över Antarktis och TITAN Containers hejar på henne för varje löpsteg hon tar.

Urquhart är på väg att springa historiens längsta ultramaratonloppet i en polarregion, och vi är mycket stolta över att vara en viktig bidragsgivare till hennes 1 300 km långa fight.

Urquhart startade den 14 december vid Union Glacier Camp i Antarktis och siktar på att nå en viktig milstolpe inom uthållighetssporter på damsidan.

”Det har varit en otrolig upplevelse att vara på en så speciell plats som Antarktis. Det är så härligt att kunna springa här. Att kunna använda detta som en språngbräda för att stärka andra kvinnor inom idrotten har känts fantastiskt.” – Donna Urquhart, via ABC News Breakfast.

HUR I HELA FRIDEN FÖRBEREDER MAN SIG FÖR ATT SPRINGA ÖVER ANTARKTIS?

Urquhart i Melbourne hade inte precis det bästa geografiska läget för att kunna träna inför löprundan. Att byta Melbournes soliga himmel och varma temperaturer på 25° mot Antarktis kyliga -20° och oändliga snömängder verkade överväldigande tills TITAN Containers tog över stafettpinnen.

Teamet på TITAN Containers erbjöd Urquhart tillgång året runt till ArcticStore-sortimentet av portabla kylförvaringscontainrar.

Dessa temperaturkontrollerade behållare används ofta för livsmedelsförvaring av välkända företag som Tesco och Thatchers och kan kylas ned till -40°. Containrarna blev den perfekta ”träningsplatsen” för Donnas 4 600 km som hon skulle springa under 2023.

”Lösningen passade perfekt. Jag lärde mig vilken utrustning jag behövde ta med mig och hur jag skulle använda den. Vid ett tillfälle befann jag mig i frysen och min drink frös! Vi uppskattar verkligen att TITAN Containers har hjälpt till…”

Det här kunduppdraget liknar inget annat. Vårt Melbourne-team är vana vid att tillhandahålla våra kylda förvaringsenheter för frysta varor, vacciner och kyltestning av tekniska komponenter. Nu  rymde de i stället ett löpband och en exceptionellt beslutsam kvinnlig löpare.

”Vi är stolta över att vara en viktig del av Donnas fantastiska resa. Hon sätter inte bara ribban för våra produkters mångsidighet under extrema förhållanden högt, utan inspirerar även andra kvinnor att göra samma sak. Vi beundrar henne verkligen.” -TITAN Containers teamets talesperson.

Donna_Urquhart_Marathon

HUR KAN DU ENGAGERA DIG I RUN ANTARCTICA?

Urquhart springer inte bara för sin egen skull, utan även för alla tjejer inom idrotten. Alla välgörenhetsbidrag till Urquharts lopp kommer att gå till organisationer som fokuserar på att hålla flickor aktiva, friska och glada – både fysiskt och mentalt.

Det passade TITAN Containers utmärkt, eftersom vi fortsätter att satsa på positiva insatser för att stärka kvinnor inom sporten.

Du kan följa Urquharts resa på sociala medier (länkar nedan), hennes live tracker och nyhetsbrevet Run Antarctica. Oavsett om du vill finansiellt bidra till uppdraget eller ge en gilla-markering på ett inlägg på sociala medier så kommer varje hejarop att hjälpa Urquhart på resan.

Följ gärna henne på:

Du klarar det, Donna. Kör så det ryker!

Lycka till på resan, Donna! Vi är så stolta över hur långt du har kommit och vi kommer att vara med dig varje steg på vägen mot målet. Slutligen vill vi avsluta med ett par inspirerande ord från Urquhart själv:

”Jag har verkligen blivit förvånad över hur snabbt jag kan återhämta mig och gå upp nästa dag och köra igen. Jag har blivit förvånad över den styrka som jag har byggt upp med tiden, både mentalt och fysiskt. Det har varit en berg-och-dalbana, men samtidigt otroligt spännande”.

Du klarar det här, Donna. Fortsätt springa!

ANDRA NYHETER SOM DU KANSKE TYCKER ÄR INTRESSANTA:

VI ÄR CERTIFIERADE FÖR, ELLER KAN STÖDJA EFTERLEVNAD AV, FÖLJANDE ACKREDITERINGAR
  • ISO Certification 9001
  • ISO Certification 14001 TITAN Containers
  • CE Certification TITAN Containers
  • HACCP Certificate
  • Good Distribution Practice Certificate