Grönare för varje dag: TITAN fortsätter att investera i hållbar utrustning

Publicerat:
TITAN investerar i hållbar utrustning

TITAN Containers har antagit utmaningen att ersätta alla fossilbränsledrivna tomma containerhanterare (ECH) till 2030. Den senaste investeringen i en grönare framtid har lett till att leverantören av förvaringslösningar har tagit in åtta nya helelektriska containerhanterare för hantering av lagercontainrar och depåer.

Att hantera en flotta på över 50 000 containrar på över 100 platser över hela världen – och flera i Sverige – är ingen liten uppgift. Med lagringscontainrar så stora som 40 fot långa är tomma containerhanterare (ECH) en avgörande för att tillhandahålla de säkra förvaringslösningarna som TITAN-kunderna förväntar sig.

För att nå de 17 målen för hållbar utveckling och sitt åtagande att nå nettonollutsläpp till 2050, är ​​det viktigare än någonsin för svenska företag inom alla branscher att investera i grön energi.

Nu kan kunder få samma tjänst som de är vana vid utan fossilbränsledrivna maskiner – och det är bara början.

VAD GÖR TITAN CONTAINERS  FÖR ATT FRÄMJA HÅLLBARHET?

Under 2023 förvärvade TITAN Containers åtta nya helelektriska containerhanterare för att nå målet om en grönare framtid.

Den första leveransen under denna spännande övergång bestod av fem Ferrari CVS ZE-Lift tomcontainerhanterare, som ersatte fossilbränslehanterare vid olika europeiska containercenter.

Utöver dessa köpte TITAN också tre Carer A120X helelektriska 12-tons gaffeltruckar. TITAN använder nu dessa gaffeltruckar för hantering av gaffelfickor i containercentra i Adelaide och Newcastle NSW, såväl som i den nyligen öppnade depån i Kolding, Danmark.

Dessutom investerade TITAN också i tio helelektriska skåpbilar att använda på depåcentra runt om i världen. 70 % av TITAN:s bilpark var redan eldriven.

Layland Barker, grundare och direktör för TITAN Containers, delar med sig av vad denna nya utrustning leder till samt TITAN:s framtidsplaner:

”Med dessa leveranser har vi uppnått cirka 25 % minskning av fossilbränsleförbrukningen jämfört med 2021. Majoriteten av de återstående 75 % räknar vi med att fasas ut under de kommande fyra eller fem åren.”

TITAN tar också steget mot en grönare framtid genom att investera i solenergi. Den nyligen öppnade lagringsdepån i Kolding, Danmark var den första TITAN-depån som var 100 % soldriven. Det är definitivt inte den sista.

Layland Barker delar med sig av sina planer för att fortsätta expandera TITAN Containers på ett hållbart sätt under de kommande åren:

”Tre TITAN-anläggningar är redan till 100 % försedda med TITAN-genererad el och vi har installerat vår första offentliga elbilsladdare. Eftersom vi kan generera mer el än vi använder under arbetsdagen planerar vi att införa fler laddningsmöjligheter för elbilar på lämpliga platser under de kommande åren. Vi vill föregå med gott exempel.”

VAD BETYDER DETTA FÖR TITAN CONTAINERS I SVERIGE?

Övergången till miljövänliga maskiner innebär att svenska kunder kommer att fortsätta att få den service de förväntar sig, utan att driva på användningen av fossila bränslen.

När kunder i Sverige använder våra förvaringsdepåer och self storage-containrar kan de vara säkra på att vi arbetar stenhårt på att tillhandahålla hållbara lösningar på alla våra anläggningar. Vår helelektriska utrustning och fordon, solcellsdrivna energiinitiativ samt planer på fler laddningspunkter för elbilar är alla en del av en bredare satsning på klimatsmarta lösningar.

Kontakta oss idag för att höra mer om våra senaste gröna initiativ, och hur du kan börja förvara dina varor redan imorgon med TITAN Containers.

ANDRA NYHETER SOM KAN INTRESSERA DIG:

VI ÄR CERTIFIERADE FÖR, ELLER KAN STÖDJA EFTERLEVNAD AV, FÖLJANDE ACKREDITERINGAR
  • ISO Certification 9001
  • ISO Certification 14001 TITAN Containers
  • CE Certification TITAN Containers
  • HACCP Certificate
  • Good Distribution Practice Certificate