UNDVIK CONTAINERBEDRÄGERIER – SÅ GÖR DU

Publicerat:
8 tips för att undvika containerbedrägerier

Fler och fler människor världen över blir utsatta för containerbedrägerier, både företag och privatpersoner. Köpare tror att de sparar pengar på förvaringslösningar, bara för att få reda på att de betalar för något de aldrig kommer att kunna använda.

Våra bästa tips för att undvika containerbedrägerier:

  • Om priset verkar för bra för att vara sant är det förmodligen det
  • Riktiga containerleverantörer gör inte affärer utan ett riktigt möte (digitalt eller fysiskt)
  • Legitima containerföretag har företagsmail
  • Onlinerecensioner kan hjälpa till att validera företaget
  • Slumpartade bilder = bluff
  • Att bli ombedd att betala i förskott är ett dåligt tecken
  • Tänk efter en extra gång om  de hävdar att bankuppgifterna är felaktiga
  • De flesta containerleverantörer tar inte emot betalning online

Containerförvaringsindustrin har blivit alltmer attraktiv för bedragare på grund av ofta höga containerpriser som drivs fram av det låga utbudet och den höga efterfrågan på förvaringslösningar. AI gör dessa bedrägerier ännu mer övertygande och gör det möjligt för bedragare att snabbt och enkelt skapa falska webbplatser och reklam.

Bedragare erbjuder helt enkelt låga priser och väntar på att kunderna ska lockas i fällan. De till och med utger sig för att vara ett erkänt företag som TITAN Containers för att vinna kundernas förtroende.

På TITAN ser vi allvarligt på bedrägeriförsök och att utge sig för att jobba hos oss. Låt oss gå igenom några av åtgärderna du kan vidta för att säkerställa att din förvaringsleverantör är 100 % legitim.

VÅRA 8 BÄSTA TIPS FÖR ATT UNDVIKA BEDRÄGERIER

Vi har identifierat och rapporterat vår beskärda andel av containerbedrägerier. Här följer de åtta tipsen du bör tänka på för att undvika att bli lurad.

  • Om priset verkar för bra för att vara sant är det förmodligen det

Generellt sett varierar containerpriserna väldigt lite mellan riktiga företag. Taktik nummer ett för dessa bedragare är att massivt underskatta andra företags prissättning – vilket får dig att tro att du gör århundradets affär.

Layland Barker, TITAN-grundare, uppmanar dig att kontakta välrenommerade företag när du jämför priser:

“Om du får ett pris som bara verkar för bra för att vara sant, är det troligen det. Kolla upp det igen och gör lite research om ”företaget” du korresponderar med för att se om det är äkta”.

  • Riktiga lagringsleverantörer gör inte affärer via sociala medier

Visserligen svarar vissa containerleverantörer, inklusive TITAN Containers, gärna på frågor via mail eller på sociala medier – men vi gör aldrig en försäljning eller tar aldrig emot betalningar via dem. Det gör inte någon annan seriös leverantör heller.

Om du tvingas att skicka betalning via telefon eller via sociala medier kan det vara en bedragare i andra änden.

  • Legitima företag har företagsmail

När du arbetar med riktiga företag, särskilt de i en bransch som vår, kommer nästan alla du kontaktar att ha en företagsmail. Det är högst osannolikt att du kommunicerar med en anställd med en Gmail-adress eller en annan generisk adress.

TITAN kommer till exempel aldrig att använda en e-post som inte är @tcmail.eu, @titancontainers.com.au, @titancontainers.com, @titancontainers.co.uk, @titancontainers.co.nz.

Var försiktig med alla e-postmeddelanden som kommer från en allmän adress.

  • Onlinerecensioner kan hjälpa till att validera legitimitet

Riktiga företag arbetar med riktiga kunder som lämnar riktiga recensioner. Ett företag som inte har några onlinerecensioner är sannolikt inte ett företag du vill arbeta med. Se till att kolla in recensioner på sajter som Google och Trustpilot och fundera på om de verkar sanna.

Falska recensioner lämnas vanligtvis alla ungefär samtidigt (till exempel en eller två veckor), och använder liknande språk. Du kan också kontrollera granskarens profil för att se om de har lämnat andra recensioner på andra företag. Bedragare gör vanligtvis inte det, eftersom de har skapat kontot i det enda syftet att recensera det falska företaget.

Här är en recension vi fick. Den är specifik, mänsklig och lämnat av någon som har recenserat många företag genom åren:

  • Slumpartade bilder = bluff

När du erbjuder varumärkesskyddade, säkra förvaringslösningar visar du gärna upp dem. Om du besöker en webbplats och bara ser generiska stockbilder på containrar har du troligen att göra med en bedragare.

Våra TITAN förvaringscontainrar har vårt namn på sig, och vi använder specifika märkescontainrar i all vår marknadsföring och webbplats. Om din potentiella containerlösning har en hemsida med stockbilder, kanske du bör tänka om.

  • Att bli ombedd att betala i förskott är ett dåligt tecken

Om du arbetar med ett företag som insisterar på att du betalar allt i förskott, kan du högst sannolikt ha blivit utsatt för bedragare.

Ett sätt att luras är att kräva förskottsbetalning. Undvik att betala tills du är 100 % säker på att du har att göra med en legitim leverantör av förvaringslösningar.

  • Var uppmärksam om de hävdar att dina bankuppgifter är felaktiga

Ett vanligt knep som bedragarna använder är att ge felaktiga bankuppgifter. Dessa bankuppgifter kommer att verka äkta, men existerar egentligen inte.

När du skickar pengar till dessa konton kommer de att studsa och returneras till ditt. Bedragarna kommer då att ge någon form av förklaring och begära att du skickar betalningen till ett annat konto. Om du följer dessa instruktioner kan du vinka farväl till dina pengar.

Det första kontot verkar legitimt. Det kan innehålla ett namn du känner igen (som TITAN!) samt de felaktiga bankuppgifterna. Det invaggar dig i en falsk känsla av trygghet, som personerna sedan drar nytta av. De pressar dig att skicka betalning till ett konto som ser mindre legitimt ut.

  • Förvaringsleverantörer tar vanligtvis inte betalt online

Vanligtvis tar de flesta förvaringsleverantörer inte emot betalning online. Det är troligare att du betalar vid ankomsten när du har att göra med riktiga leverantörer av förvaringslösningar.

På TITAN ber vi potentiella kunder att ta kontakt med oss ​​direkt. Kunder kan inte göra bokningar via en onlineportal, utan bara skicka en offertförfrågan. Vi arbetar sedan direkt med kunderna för att säkerställa att de får exakt den förvaringslösning de behöver.

I de sällsynta fall du blir ombedd att skicka betalning via ett onlinebetalningssystem. Se i så fall till att du är 100 % övertygad om att du har att göra med ett riktigt företag.

VAD GÖR TITAN CONTAINER FÖR ATT FÖRHINDRA BEDRAGARE?

Efter över 30 år i branschen har vi stött på många olika typer av bedrägeri. I många fall kommer de att använda TITAN Containers namn, foton och varumärken i sina annonser för att få sin falska verksamhet att verka legitim. De utsätter inte bara TITAN för detta, utan även andra välrenommerade containerföretag.

För att stoppa dessa bedragare från att lura människor från deras surt förvärvade pengar, har vi anlitat tjänsteleverantörer för att hitta och ta bort falska webbplatser som använder TITAN:s immateriella egenskaper. De har redan tagit bort många webbplatser som vi har rapporterat till lokala myndigheter.

Det är en utmanande uppgift, eftersom dessa bedragare är extremt snabba. Så fort vi tar bort en webbplats dyker en annan upp. Nyligen har de undvikit att göra intrång i TITAN:s immateriella egenskaper, vilket innebär att vi inte kan få webbplatserna att tas ner av vår tjänsteleverantör.

Vi gör allt vi kan för att skydda kunderna från bedrägerier, inklusive att dela med oss ​​av dessa tips.

TITANS CONTAINRAR: SÄKRA FÖRVARINGSLÖSNINGAR

Kriminella  jobbar hårt, men vi jobbar ännu hårdare. Vi är fortfarande engagerade i att hitta och ta bort bedragare och sajter som påstår sig erbjuda förvaringslösningar.

Vi har tillhandahållit förvaringslösningar av hög kvalitet till kunder över hela världen sedan 1987. Vårt namn är välrenommerat, även om bedragare försöker åka snålskjuts på det.

Om du någonsin är osäker på vem du pratar med gällande dina Sverige-baserade förvaringslösningar, tveka inte att ringa oss direkt för att kontrollera om personen du mailar till är 100 % äkta.

Vi har hittills lyckats stoppa många bedragare, och vi är fortsatt vaksamma för att säkerställa att TITAN fortsätter att vara ett företag du kan lita på.

ANDRA NYHETER SOM KAN INTRESSERA DIG:

VI ÄR CERTIFIERADE FÖR, ELLER KAN STÖDJA EFTERLEVNAD AV, FÖLJANDE ACKREDITERINGAR
  • ISO Certification 9001
  • ISO Certification 14001 TITAN Containers
  • CE Certification TITAN Containers
  • HACCP Certificate
  • Good Distribution Practice Certificate