TITAN FÅR F-GASCERTIFIKAT I STORBRITANNIEN FÖR ARCTIC STORE-CONTAINRAR

Publicerat:
Titan innehar F-gas certifikat

Förutom att vi erbjuder säkra containrar och pålitlig service, är TITAN Containers ett F-Gas-certifierat företag. Det innebär att våra Arctic Store-tekniker har de kunskaper och  färdigheter som krävs för att arbeta med fluorerade gaser på ett säkert sätt.

Känn dig trygg med att all personal som ansvarar för service av din kyl-, luftkonditionerings- och värmepumpsutrustning är fullt utbildad och certifierad.

VAD ÄR F-GAS OCH VARFÖR KRÄVER DET CERTIFIERING?

F-gas är en förkortning för fluorerad gas, vilket är en form av syntetisk gas som tillverkas för att användas i stället för ozonnedbrytande gaser. Det är inte en enda gas, utan en grupp gaser, exempelvis fluorkolväten, perfluorkarboner, svavelhexafluorid och kvävetrifluorid.

F-gaser används i de flesta kyl-, luftkonditionerings- och värmepumpsutrustningar – inklusive våra ArticStore containrar. De blev alltmer populära efter Montrealprotokollet 1987 då man fasade ut användningen av ozonnedbrytande klorfluorkarboner (CFC) och klorfluorkolväten (HCFC).

Även om F-gaser inte påverkar ozonskiktet på samma sätt som CFC och HCFC, bidrar de till växthuseffekten. Om dessa F-gaser hanteras felaktigt släpps de ut i atmosfären och orsakar skada.

Utöver detta utgör F-gaser också ett hot mot levande varelser såsom människor, djur och växter om gaserna förekommer i deras närmiljö. Det är av denna anledning som den brittiska regeringen, och stora delar av Europa, kräver att alla tekniker eller företag som arbetar med F-gaser ska genomgå utbildning i hur man effektivt hanterar och kasserar F-gasmaterial.

VAD INNEBÄR VÅRT F-GAS-CERTIFIKAT FÖR KUNDERNA?

Vår F-gascertifiering innebär att kunderna kan lita på att TITAN-teamet tillhandahåller säker support och underhåll på TITAN-containrar som arbetar med dessa gaser. Vår F-gascertifiering visar att vi har utvecklat en dokumenterad och utförlig process för att hantera F-gasläckage och andra säkerhetsproblem. För att erhålla certifikatet har TITAN-teknikerna visat att de har kunskap om:

  • Orsakerna till klimatförändringar, förtunning av ozonskiktet och global uppvärmning
  • Hur man installerar och underhåller F-gasutrustning i dynamiska och stationära miljöer
  • Hur man testar för och hanterar läckor (inklusive hantering av evakuering vid behov)
  • Hur man arbetar med och testar trycksatta rörsystem
  • Hur man på ett säkert sätt kasserar F-gasmaterial

Företag med F-gascertifikat, inklusive TITAN Containers, granskas regelbundet för att säkerställa att standarderna efterlevs kontinuerligt. Vi är skyldiga att föra register över all personal som ansvarar för service av TITAN-produkter, tillsammans med servicedetaljer för dessa produkter.

TITAN CONTAINERS: SÄKRA OCH TRYGG FÖRVARINGSLÖSNINGAR RUNT OM I VÄRLDEN

Vårt nuvarande F-Gas-certifikat är giltigt till 2025, då vår kunskap och förmåga att hantera fluorerade gaser återigen kommer att prövas. Vi strävar efter att tillhandahålla säker utrustning till alla kunder och ser fram emot att fortsätta vår kvalitetssäkring.

Kunder kan förvänta sig kvalitet i alla led när de arbetar med TITAN Containers. Våra self storage-lösningar och förvaringscontainrar gör att du kan förvara dina saker tryggt – oavsett om det gäller ett par dagar eller flera år.

Vi har levererat allt från 5 fot self storage-enheter till 40 fot ArcticStore kylcontainrar i över 35 år. Oavsett om du befinner dig i Mellansverige eller södra Sverige finns det en TITAN Containers-depå nära dig som är redo att hantera dina förvaringsbehov.

Kontakta TITAN-teamet idag för att börja förvara dina varor säkert redan imorgon.

ANDRA NYHETER SOM KAN INTRESSERA DIG:

VI ÄR CERTIFIERADE FÖR, ELLER KAN STÖDJA EFTERLEVNAD AV, FÖLJANDE ACKREDITERINGAR
  • ISO Certification 9001
  • ISO Certification 14001 TITAN Containers
  • CE Certification TITAN Containers
  • HACCP Certificate
  • Good Distribution Practice Certificate