Plats: Danmark & Tyskland

SAGA Studio, ett nytt danskt rymdarkitektföretag som är känt för innovativ rymdarkitekturdesign, var på jakt efter ett pålitligt containerföretag. Deras nya ambitiösa projekt (en träningsanläggning som simulerar ett månhabitat) var i behov av en dansk partner med expertkunskaper om containrar. Medan sökningen pågick snubblade SAGA över vår gamla danska webbplats, som fortfarande rankades högt på Google. Men när man klickade på länken till webbplatsen möttes man av en Error 404-sida med den humoristiska texten ”Houston, vi har ett problem!” i fetstil.

SAGA TITAN Impact

Först blev SAGA förvånade, men sedan blev de fulla i skratt. Det märkliga sammanträffandet att ett rymdarkitekturföretag stötte på ett felmeddelande med rymdtema kändes som en ödets nyck.

”Det här är nästan för bra för att vara sant”, konstaterade SAGA:s medgrundare Sebastian Aristoteles. Trots att vår webbplats inte fungerade optimalt lyckades SAGA hitta våra kontaktuppgifter och hörde av sig.

Efter ett kort samtal med vår danska Country Manager (och ett besök på plats för att lära oss mer om de olika containerstorlekarna och kvaliteterna) kom vi ganska snart överens om ett partnerskap.

TITAN har fått nöjet att donera en 40 fot high cube container som ska omvandlas till världens första månhabitat. 

INNOVATIV RYMDFORSKNING

Som en ledande leverantör av innovativa lösningar inom containerindustrin är TITAN Containers stolta över att stödja SAGA:s projekt som kommer att stärka Europeiska rymdorganisationens uppdrag att främja rymdutforskningen.

Månhabitatet erbjuder en unik träningsmiljö för astronauter och kan simulera de utmanande förhållanden som de kommer att möta på framtida månfärder.

SAGA:s projekt – UHAB-2 – utökar människans rymdkapacitet genom att erbjuda ett säkert utrymme. Det fungerar som en jordbaserad månsimulator som underlättar forskning och astronautträning. Detta främjar rymdtekniken och utforskningen samtidigt som det bidrar till en djupare förståelse för vår planet.

De har tre mål med sitt projekt:

  1. Astronautträning 

Habitatet syftar till att skapa en realistisk miljö att träna astronauter i. Analoga rymdhabitat ger insikter i de fysiska och psykologiska utmaningar som astronauter ställs inför och förbereder dem för rymdresor.

  1. Tekniktestning

UHAB-2 gör att man kan testa ny utrustning och teknik på ett autentiskt sätt och säkerställer att de är redo innan de skickas ut på uppdrag.

  1. Forskning 

Analoga miljöer som replikerar rymdlandskapet utgör en värdefull testbädd för verktyg och koncept samt en plats för forskning och en träningsplats för astronauter.

ETT BETYDELSEFULLT BIDRAG TILL DET VETENSKAPLIGA SAMFUNDET 

Samarbetet med SAGA är ett exempel på TITAN:s engagemang för teknisk utveckling och internationellt samarbete. Våra robusta fraktcontainrar, som är kända för hållbarhet och mångsidighet, är perfekta för detta innovativa projekt.

Vår container-donation speglar vårt engagemang för socialt företagsansvar och vår önskan att bidra på ett meningsfullt sätt till det vetenskapliga samfundet. Vi tror på att främja innovation och stödja projekt som bidrar till mer kunskap – via TITAN Impact Program.

Projektdetaljer 

FAS #1 

Design och anpassning: Vi kommer att hjälpa SAGA med design och anpassning av containern.

FAS #2

Leverans och installation: När containrarna är färdigbyggda kommer TITAN att transportera dem till ESA:s utbildningsanläggning i Tyskland.

Utbildning och forskning: Månhabitatet kommer att användas för att utbilda ESA-astronauter, förbereda dem för framtida månuppdrag och bedriva viktig forskning kring hur man minimerar månstoft i ett mån-habitat.

VARFÖR VI VALDE ATT STÖTTA PROJEKTET

Vi hade inte samarbetat med aktörer som SAGA tidigare, utan fokus hade tidigare varit på välgörenhet. Projektet var en unik chans att utforska möjligheterna med våra populära 40 fot high cube containrar (som har ett imponerande inre utrymme på 27,3 m2) och stödja ett initiativ som kan påverka utvecklingen positivt i många år framöver.

ANDRA TITAN IMPACT-PROJEKT SOM KANSKE ÄR INTRESSANTA: 

Andra projekt

Stöd till Rädda Barnen tre år i rad

Stöd till Rädda Barnen tre år i rad

TITAN är stolta över att sponsra denna livsförändrande välgörenhetsorganisation, vars sommarläger erbjuder en trygg plats för utsatta barn.

Rudersdals handbollslag fick ny utrustning

Smart ny utrustning för ett junior-handbollslaget under 15 år

Plats: Rudersdal, Danmark

TITAN Impact handlar om att skapa gemenskaper och driva positiv förändring, och Rudersdal Håndbold är ett perfekt exempel på detta.

Säker förvaring till matcentral i Yorkshire

Säker matförvaring för matcentral i Yorkshire

Plats: Hull, Storbritannien

Välgörenhetsorganisationen Hull KR Foundation frågade om vi kunde hjälpa dem att skydda stora mängder matvaror för deras matbank. En 20-fots container levereras direkt!

Andra chans för historisk ungdomsklubb

En andra chans för historisk ungdomsfotbollsklubb

Plats: West Yorkshire, Storbritannien

Ungdomstränarna i Hall Road Rangers behövde en förvaringsplats för all sportutrustning efter en trist period då de varit tvungna att flytta verksamheten.

VI ÄR CERTIFIERADE FÖR, ELLER KAN STÖDJA EFTERLEVNAD AV, FÖLJANDE ACKREDITERINGAR
  • ISO Certification 9001
  • ISO Certification 14001 TITAN Containers
  • CE Certification TITAN Containers
  • HACCP Certificate
  • Good Distribution Practice Certificate