CERTIFIERINGAR, BRANSCHMEDLEMSKAP OCH COMPLIANCE

TITAN Containers är det största privatägda företaget i containerbranschen. Vi tar våra certifieringar och medlemskap i branschorganisationer på stort allvar för att kunna erbjuda säkra och hållbara lösningar.

Certifieringar

GOD KVALITET I CONTAINERBRANSCHEN I MER ÄN 35 ÅR

Våra kvalitetsstämplar och branschmedlemskap är bara ett av de många sätt som vi visar prov på engagemang och professionalism.

VAD BETYDER VÅRA CERTIFIERINGAR?

ISO 14001:2015

Vad är det?

ISO står för internationella standarder som övervakas av Internationella standardiseringsorganisationen. ISO 14001:2015 är en internationellt överenskommen standard som anger kraven för ett miljöledningssystem.

Vad det innebär det för våra kunder?

En ISO-certifiering innebär att TITAN Containers klarar av att uppfylla kraven enligt ISO 14001:2015. Mer specifikt indikerar det att vi har ett robust system på plats för att förbättra vår miljöprestanda genom effektivare resursanvändning och avfallsreducering. Det vittnar om vår engagemang för hållbarhet och planetens framtid.

ISO 9001:2015

Vad är det för något?

ISO 9001:2015 är ett internationellt överenskommet kvalitetsledningssystem som är utformat för att säkerställa höga servicenivåer.

Vad det innebär det för våra kunder?

Att vara certifierad enligt ISO 9001-standarden innebär att TITAN Containers har infört effektiva processer och säkerställt utbildning av personalen för att löpande kunna leverera felfria tjänster. ISO 9001 omfattar allt från ledarskap till planering, drift och support. Det gör att du kan känna dig trygg med att du samarbetar med ett företag som ständigt har kvalitet i åtanke.

HACCP

Vad är det?

HACCP är ett internationellt erkänt system för livsmedelshantering där livsmedelssäkerheten hanteras genom analys av biologiska, kemiska och fysiska faror under råvaruproduktion, inköp och hantering. Det omfattar även tillverkning, distribution och konsumtion av slutprodukten.

Vad det innebär det för våra kunder?

Våra ArcticStore-kylrumsenheter klarar att hålla temperaturer mellan -40⁰C och +45⁰C och uppfyller HACCP:s krav på minimitemperaturer på -15⁰C och lägre. Enheterna har även stöd för fjärrövervakning, vilket gör att HACCP-kraven för temperaturövervakning och dataloggning kan uppfyllas. ArcticStores inre ytor är av rostfritt stål och består av aluminium av medicinsk standard, vilket stöder HACCP-kraven kring hygien och kontamineringsrisk.

GDP

Vad är det för något?

GDP står för Good Distribution Practices och är en minimistandard som behöver uppfyllas för att läkemedlens kvalitet och skick ska kunna upprätthållas genom hela den farmaceutiska leveranskedjan.

Vad det innebär det för våra kunder?

TITAN Containers kan leverera GDP-kompatibla kylcontainrar som testats enligt GDP:s krav i fyra steg: Design Qualification, Installation Qualification, Performance Qualification och Operational Qualification, även benämnda som DQ, IQ, PQ och OQ. Certifieringen åtföljs av en 32-sidig rapport som avhandlar testresultaten inom dessa fyra områden och bekräftar att GDP kommer att uppfyllas under en treårsperiod.

CE

Vad är det för något?

CE-logotypen på våra containrar visar att de har kontrollerats av tillverkaren och anses uppfylla EU:s krav på säkerhet, hälsa och miljöskydd.

Vad det innebär det för våra kunder?

CE-märkningen är nödvändig för alla produkter som tillverkas utomlands – som de flesta av fraktcontainrar är – om de ska kunna säljas i Europa. Det är en god indikation på att de CE-märkta produkterna kan användas på ett säkert sätt.

VAD BEHÖVER DU HJÄLP MED JUST NU?

Alla företag som kontaktar oss har högsta prioritet. Du får snabb och smidig support vid förfrågningar eller problem. Ring oss direkt för rådgivning, eller skicka ett e-postmeddelande. Vi återkommer så snart vi kan.

TA KONTAKT

VI ÄR CERTIFIERADE FÖR, ELLER KAN STÖDJA EFTERLEVNAD AV, FÖLJANDE ACKREDITERINGAR
  • ISO Certification 9001
  • ISO Certification 14001 TITAN Containers
  • CE Certification TITAN Containers
  • HACCP Certificate
  • Good Distribution Practice Certificate